
Le mirage
restaurant
Menukaart
Surprise menu
Menu keuze van de Chef waarbij u aangeeft waar wij u geen plezier mee doen maar u laat zich verder verrassen


Drie gangen
42,50koud voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVier gangen
47,50koud voorgerecht, soep, hoofdgerecht & dessertVier gangen
57,50koud voorgerecht, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVijf gangen
62,50voorgerecht, soep, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertWijnarrangement erbij?
Een glas bijpassende wijn à 6,95 of een half glas à 3,95.
A-la-Carte
Hier onder kunt u uw eigen menu samenstellen:


Koude voorgerechten
16,50geserveerd met brood, olie en boterSoep
8,50geserveerd met brood, olie en boterWarme voorgerechten
18,50geserveerd met brood, olie en boterHoofdgerechten
27,50geserveerd met groente en aardappelgarnituur op bordNagerechten
9,50
U kunt bij iedere gang een bijpassend glas wijn à 6,95 bestellen. Halve glazen à 3,95.
Dessertwijnen vanaf 7,50.
Koude voorgerechten
-
Kroketjes vegetarisch
Kroketjes van hutspot, Bleu de Wolvega en sesam op rucola met balsamico mayonaise
-
Schol
Terrine van gerookte schol, aardappel en roomkaas op bieslook crème
-
Rundercarpaccio
Carpaccio en tartaar van rund met groene salade en piccalilly
-
Zalm
Taartje van gerookte Schotse zalm en kruiden omelet met mierikswortelsaus
Hoofdgerechten
-
Ui vegetarisch
Met spinazie gevulde ui met brie uit de oven op risotto van parelgort met gefrituurde avocado
-
Rogvleugel
Gebakken rogvleugel met gamba's, bloemkool en olijven kappertjesdressing
-
Rund/varken
Gegrilde merlansteak en gestoofde varkenswang met seizoen groente en pepersaus
-
Eend
Gebakken filet en gekonfijte bout van tamme eend met biet en frambozensaus
Desserts
-
Crème Brûlée
Romige crème brûlée met ijs van amandelen en gezouten karamel
-
Parfait
Gebakken, warm wentelteefje van Fries suikerbrood met anijsparfait en kaneelhangop
-
Sorbetijs
Fris sorbetijs van grapefruit en limoen met vers fruit en sinaasappelsaus
-
Chocolade
Chocolade brownie met mokka ijs en wit chocolade mousse
-
Kaas
Selectie van Nederlandse kazen met notenbrood en appelstroop (plus 4,50)
Alle desserts zijn eigengemaakt van verse ingrediënten en zonder chemische toevoegingen.




Dutch Cuisine keuze
Vier gangen menu

Vier gangen
44,50
- Tartaar van zeebaars, dille hangop, gefrituurde kappertjes en gemarineerde komkommer
- Gazpacho; koude tomatensoep met knoflook croutons
- Tarte tatin van biet en ui, oude kaas en humus
- Gemarineerd fruit met fris sorbetijs van kersen

Lunch
U kunt vanaf 8 personen, in overleg reserveren voor een heerlijke lunch. Op speciale dagen, bijv. moederdag 2023, zijn we ook open voor de lunch, high tea of een vroeg diner.


Soep
8,50Eigengemaakte verse soep geserveerd met brood, boter en olijfolieSandwich (ambachtelijk brood)
14,50Vegetarisch, Vis of VleesSalade geserveerd met brood, boter en olijfolie
14,50Vegetarisch, Vis of VleesMirage surprise drieluik
16,50Bestaande uit glas soep, ½ salade en ½ sandwichDessert
8,50Ons beroemde eigengemaakte ijs, 3 bollen p.p met garnituur.High Tea (na reservering, twee uur durend)
29,50Hartig: sandwiches, bouillon en quiche Zoet: scone, muffin, koekje, bonbon, taart Geserveerd met vier soorten biologische thee.
Dutch Cuisine koks werken volgens vijf principes
Cultuur
80% uit de streek
20% elders
Natuur
eten zonder toevoegingen en verspilling
Gezond
80% plantaardig
20% vis/vlees
Kwaliteit
diervriendelijk, biologisch en fair
Waarde
toekomstgericht
Wijnen

Dessertwijnen

Moscato d’Asti docg, Bricco Riella, Piemonte, Italië, ‘22
7,50Licht zoete, zacht mousserende wijn met weinig alcohol, slechts 5% alcohol. Als begeleider van fruitdesserts en sorbetijs.Appearance Ice Wine, wijndomein Hoenshof, Haspengouw, België
8,50Wijn gemaakt van bevroren peren geeft frisse zuren met laag alcoholgehalte. Een verrassing bij appel- en perendesserts.Dulce Misterio, Bodegas del Condado, Huelva, Spanje
8,50Lokale zalema druiven, versterkt tot 15%, 36 maanden gerijpt in solera systeem. Al een dessert op zich…..volop karamel tonen. Prachtig bij een crème brûlée.Pedro Ximenez, Valdospino, Bodegas Baron, Jerez, Spanje
8,50Handgeplukte px druiven, ingedroogd tot krent en daarna 10 jaar gerijpt. De combinatie met chocolade maar ook bij oude kaas.
Warme dranken

Mex-Eco Arabica
Koffie van Peeze
Deze koffiebonen zijn biologisch geteeld en hebben het Max Havelaar keurmerk.

Koffie of espresso
3,50ook cafeïnevrij, met zoetighedenCappuccino, koffie verkeerd
3,75met zoetighedenKoffie Royaal
5,25aangeklede koffie met 1 cl huislikeurIrish coffee, Spanish coffee, French coffee
8,00
Thee
Esstentials Tea; biologische, fairtrade, hand geplukte, suikervrije, losse thee voor de fijnproever.

Essentials tea
3,50per potje met zoetigheden
- Groene thee: licht geoxideerd daardoor zachter, uit Java
- Zwarte thee: de smaak rond en soepel, uit China.
- Buchu: Zuid-Afrikaans kruid, bekend als wondermiddel, mintachtig.
- Relax blend; rooibos, kamille en lavendel , cafeïne vrij.
- Early spring blend: lindebloesem, venkelzaad en citroengras, zacht en fris.
- Detox blend; groene thee, gember, kaneel, kardemom, zoethout, kruidnagel.
Digestieven
Cognac ABK6 vs/vsop/xo
5,25 / 7,00/13,50Cognac Ice ABK6
7,25Cognac Honey ABK6
7,50
Marc de Bourgogne, Jacoulot
5,75Armagnac Clés des Ducs
5,25Calvados Père Magloire
5,25Eau de Vie’s van Verhage
5,75

"Anders dan andere" Likeuren
Italiaanse likeur (citroen, mandarijn, sambucca)
4,75Kalwijck (honinggember, koffie, vanille)
4,75Whisky honing likeur
4,75Aqua di Cedro (citroenlikeur)
5,10Edradour (malt whisky met room)
5,10
Portugese Likeuren
Amarguinha (Amandel likeur)
4,75Beirao (Sinaasappel anijs)
5,00Brandymel (honing likeur)
5,75