Le mirage
restaurant
Menukaart
Surprise menu
Menu keuze van de Chef waarbij u aangeeft waar wij u geen plezier mee doen maar u laat zich verder verrassen
Drie gangen
44,50koud voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVier gangen
54,50koud voorgerecht, soep, hoofdgerecht & dessertVier gangen
62,50koud voorgerecht, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVijf gangen
68,50voorgerecht, soep, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertWijnarrangement erbij?
Een glas bijpassende wijn à 7,– of een half glas à 3,95.
A-la-Carte
Hier onder kunt u uw eigen menu samenstellen:
Koude voorgerechten
17,50geserveerd met brood, olie en boterSoep
9,50geserveerd met brood, olie en boterWarme voorgerechten
19,50geserveerd met brood, olie en boterHoofdgerechten
28,50geserveerd met groente en aardappelgarnituur op bordNagerechten
9,95
U kunt bij iedere gang een bijpassend glas wijn à 7,– bestellen. Halve glazen à 3,95.
Dessertwijnen vanaf 8,50.
Koude voorgerechten
-
Vegetarisch
Groente terrine van courgette, tomaat en mozzarella op basilicumsalade met noten
-
Baars
Tartaar van zeebaars op salade met groene asperges, kappertjes en eidressing
-
Rund
Carpaccio van Angus rund met avocado salade, oude kaas en pestodressing
-
Lam
Paté van lam en paddenstoelen, rozijnenchutney op rucola met balsamico
Soepen
Warme voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
-
Crème Brûlée
Crème brûlée met walnoten honing ijs en een kletskop
-
Roomijs
Duo van kaneel- en bitterkoekjesijs met spekkoek en vanille saus
-
Sorbetijs
Lemoncurd taartje met fris sorbetijs van limoen- en citroengras
-
Chocolade
Dame Blanche; vanille roomijs, warme chocoladesaus, slagroom en brownie kruimels
-
Kaas
Selectie van Nederlandse kazen met notenbrood en appelstroop (plus 4,50)
Alle desserts zijn eigengemaakt van verse ingrediënten en zonder chemische toevoegingen.
Dutch Cuisine keuze
Vier gangen menu
Vier gangen
45,50
Spinazie salade, gegrilde groene asperges, dille hangop en hazelnoten
*
Lichtgebonden aspergesoep met bieslook en croutons
*
Witte asperges met ei, aardappel en hollandaise saus
uit te breiden met ham van het Gaasterlands varken (plus 5,50)
*
Rabarbertriffle met kaneel sorbetijs en vlierbloesemkarnemelkijs
Lunch
U kunt vanaf 10 personen, in overleg reserveren voor een heerlijke lunch of een vroeg diner.
Dutch Cuisine koks werken volgens vijf principes
Cultuur
80% uit de streek
20% elders
Natuur
eten zonder toevoegingen en verspilling
Gezond
80% plantaardig
20% vis/vlees
Kwaliteit
diervriendelijk, biologisch en fair
Waarde
toekomstgericht
Wijnen
Dessertwijnen
Moscato d’Asti docg, Bricco Riella, Piemonte, Italië, ‘22
7,50Licht zoete, zacht mousserende wijn met weinig alcohol, slechts 5% alcohol. Als begeleider van fruitdesserts en sorbetijs.Appearance Ice Wine, wijndomein Hoenshof, Haspengouw, België
8,50Wijn gemaakt van bevroren peren geeft frisse zuren met laag alcoholgehalte. Een verrassing bij appel- en perendesserts.Dulce Misterio, Bodegas del Condado, Huelva, Spanje
8,50Lokale zalema druiven, versterkt tot 15%, 36 maanden gerijpt in solera systeem. Al een dessert op zich…..volop karamel tonen. Prachtig bij een crème brûlée.Pedro Ximenez, Valdospino, Bodegas Baron, Jerez, Spanje
8,50Handgeplukte px druiven, ingedroogd tot krent en daarna 10 jaar gerijpt. De combinatie met chocolade maar ook bij oude kaas.
Warme dranken
Mex-Eco Arabica
Koffie van Peeze
Deze koffiebonen zijn biologisch geteeld en hebben het Max Havelaar keurmerk.
Koffie of espresso
3,50ook cafeïnevrij, met zoetighedenCappuccino, koffie verkeerd
3,75met zoetighedenKoffie Royaal
5,25aangeklede koffie met 1 cl huislikeurIrish coffee, Spanish coffee, French coffee
8,00
Thee
Esstentials Tea; biologische, fairtrade, hand geplukte, suikervrije, losse thee voor de fijnproever.
Essentials tea
3,50per potje met zoetigheden
- Groene thee: licht geoxideerd daardoor zachter, uit Java
- Zwarte thee: de smaak rond en soepel, uit China.
- Buchu: Zuid-Afrikaans kruid, bekend als wondermiddel, mintachtig.
- Relax blend; rooibos, kamille en lavendel , cafeïne vrij.
- Early spring blend: lindebloesem, venkelzaad en citroengras, zacht en fris.
- Detox blend; groene thee, gember, kaneel, kardemom, zoethout, kruidnagel.
Digestieven
Cognac ABK6 vs/vsop/xo
5,25 / 7,00/13,50Cognac Ice ABK6
7,25Cognac Honey ABK6
7,50
Marc de Bourgogne, Jacoulot
5,75Armagnac Clés des Ducs
5,25Calvados Père Magloire
5,25Eau de Vie’s van Verhage
5,75
"Anders dan andere" Likeuren
Italiaanse likeur (citroen, mandarijn, sambucca)
4,75Kalwijck (honinggember, koffie, vanille)
4,75Whisky honing likeur
4,75Aqua di Cedro (citroenlikeur)
5,10Edradour (malt whisky met room)
5,10
Portugese Likeuren
Amarguinha (Amandel likeur)
4,75Beirao (Sinaasappel anijs)
5,00Brandymel (honing likeur)
5,75