
Le mirage
restaurant
Menukaart
Surprise menu
Menu keuze van de Chef waarbij u aangeeft waar wij u geen plezier mee doen maar u laat zich verder verrassen


Drie gangen
39,50koud voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVier gangen
44,50koud voorgerecht, soep, hoofdgerecht & dessertVier gangen
54,50koud voorgerecht, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertVijf gangen
59,50voorgerecht, soep, warm voorgerecht, hoofdgerecht & dessertWijnarrangement erbij?
Een glas bijpassende wijn à 6,50 of een half glas à 3,75.
A-la-Carte
Hier onder kunt u uw eigen menu samenstellen:


Koude voorgerechten
15,50geserveerd met brood, olie en boterSoep
8,50geserveerd met brood, olie en boterWarme voorgerechten
17,50geserveerd met brood, olie en boterHoofdgerechten
26,50geserveerd met groente en aardappelgarnituur op bordNagerechten
9,50
U kunt bij iedere gang een bijpassend glas wijn à 6,50 bestellen.
Dessertwijnen vanaf 6,50.
Halve glazen à 3,75.
Koude voorgerechten
-
Groente terrine
Groente terrine van courgette, tomaat en mozzarella op posteleinsalade met notendressing
-
Tartaar van zeebaars
Tartaar van zeebaars op salade met groene asperges, gefrituurde kappertjes met eidressing
-
Rundercarpaccio
Carpaccio en tartaar van Angus rund met avocado salade, oude kaas en pestodressing
-
Paté van lam
Paté van lam en paddenstoelen, rozijnenchutney op rucola met balsamico mayonaise
Soepen
Warme voorgerechten
Hoofdgerechten
-
Asperge bitterbal
Bitterbal van asperges en oude kaas, gegrilde asperges en asperge risotto van gort
-
Roodbaarsfilet
In notenolie gebakken roodbaarsfilet met gamba's, asperges en botersaus
-
Kalfsentrecote
Gegrilde eko kalfsentrecote met gemarineerd buikspek op spitskool met pepersaus
-
Lamskotelet
Gebakken lamskotelet en lamsburger op ratatouille met basilicumsaus
Desserts
-
Tiramisu
Frisse tiramisu met limoncello, citroen sorbetijs en eiwitschuimpjes
-
Noten
Notentaartje met vanille ijs, boerenjongensijs en vanille saus
-
Sorbetijs
Sorbet van vlierbloesem en karnemelk met vers fruit en aardbeiensaus
-
Chocolade
Chocolade brownie met chocolade- en sinaasappelijs
-
Kaas
Selectie van Nederlandse kazen met notenbrood en appelstroop (plus 4,50)
Alle desserts zijn eigengemaakt van verse ingrediënten en zonder chemische toevoegingen.




Dutch Cuisine keuze
Vier gangen menu

Vier gangen
42,50
- Spinazie salade, gegrilde groene asperges, dille hangop en hazelnoten
- Lichtgebonden doperwtensoep met dragon olie
- Witte asperges met ei, aardappel en hollandaise saus (uit te breiden met ham van het Gaasterlands varken, plus 2,50)
- Rabarbercompote met kaneelsorbetijs en vlierbloesemhangop

Lunch
U kunt vanaf 8 personen, in overleg reserveren voor een heerlijke lunch. Op speciale dagen, bijv. moederdag 2023, zijn we ook open voor de lunch, high tea of een vroeg diner.


Soep
8,50Eigengemaakte verse soep geserveerd met brood, boter en olijfolieSandwich (ambachtelijk brood)
14,50Vegetarisch, Vis of VleesSalade geserveerd met brood, boter en olijfolie
14,50Vegetarisch, Vis of VleesMirage surprise drieluik
16,50Bestaande uit glas soep, ½ salade en ½ sandwichDessert
8,50Ons beroemde eigengemaakte ijs, 3 bollen p.p met garnituur.High Tea (na reservering, twee uur durend)
29,50Hartig: sandwiches, bouillon en quiche Zoet: scone, muffin, koekje, bonbon, taart Geserveerd met vier soorten biologische thee.
Dutch Cuisine koks werken volgens vijf principes
Cultuur
80% uit de streek
20% elders
Natuur
eten zonder toevoegingen en verspilling
Gezond
80% plantaardig
20% vis/vlees
Kwaliteit
diervriendelijk, biologisch en fair
Waarde
toekomstgericht
Wijnen

Dessertwijnen

Moscato d’Asti docg, Bricco Riella, Piemonte, Italië, ‘21
7,50Licht zoete, zacht mousserende wijn met weinig alcohol, slechts 5% alcohol. Als begeleider van fruitdesserts en sorbetijs.Tokaji, Royal tokaji Winery, late harvest, Hongarije, ‘18
8,50Laat geoogste furmint en harslevelu druiven. Mooie balans zoet en fris. Al sinds 1600 bekend om zijn botrytus wijnen. Verrassend bij kaas!Misterio Naranja, Bodegas del Condado, Huelva, Spanje
8,50Zalema druiven waarbij sinaasappelschil aan de most wordt toegevoegd. Prachtig bij chocolade en sinaasappel! Rijk, filmend, zoet, fruitig.Moscatel Micaela, Bodegas Baron, Xeres, Spanje
8,50Moscatel via het solera systeem vijf jaar geouderd en geoxideerd. Al een dessert op zich…..karamel, rozijnen tonen. Prachtig bij notendesserts.
Warme dranken

Mex-Eco Arabica
Koffie van Peeze
Deze koffiebonen zijn biologisch geteeld en hebben het Max Havelaar keurmerk.

Koffie of espresso
3,50ook cafeïnevrij, met zoetighedenCappuccino, koffie verkeerd
3,75met zoetighedenKoffie Royaal
5,25aangeklede koffie met 1 cl huislikeurIrish coffee, Spanish coffee, French coffee
8,00
Thee
Esstentials Tea; biologische, fairtrade, hand geplukte, suikervrije, losse thee voor de fijnproever.

Essentials tea
3,50per potje met zoetigheden
- Groene thee: licht geoxideerd daardoor zachter, uit Java
- Zwarte thee: de smaak rond en soepel, uit China.
- Buchu: Zuid-Afrikaans kruid, bekend als wondermiddel, mintachtig.
- Relax blend; rooibos, kamille en lavendel , cafeïne vrij.
- Early spring blend: lindebloesem, venkelzaad en citroengras, zacht en fris.
- Detox blend; groene thee, gember, kaneel, kardemom, zoethout, kruidnagel.
Digestieven
Cognac ABK6 vs/vsop/xo
5,25 / 7,00/13,50Cognac Ice ABK6
7,25Cognac Honey ABK6
7,50
Marc de Bourgogne, Jacoulot
5,75Armagnac Clés des Ducs
5,25Calvados Père Magloire
5,25Eau de Vie’s van Verhage
5,75

"Anders dan andere" Likeuren
Italiaanse likeur (citroen, mandarijn, sambucca)
4,75Kalwijck (honinggember, koffie, vanille)
4,75Whisky honing likeur
4,75Aqua di Cedro (citroenlikeur)
5,10Edradour (malt whisky met room)
5,10
Portugese Likeuren
Amarguinha (Amandel likeur)
4,75Beirao (Sinaasappel anijs)
5,00Brandymel (honing likeur)
5,75