Le Mirage, café-restaurant Eindeloos en The Bottom uit Emmeloord en hotel Van Saaze uit Kraggenburg werken mee aan de buitengewone markten. Deze horecaondernemers koken poldergerechten in winterse sferen, die de marktbezoekers kunnen proeven. Vallen de gerechten in de smaak, dan kunnen de bezoekers het recept krijgen en de bijbehorende producten kopen bij de marktkooplieden.
Op donderdag 28 november kunnen bezoekers van 10.00–12.00 uur proeven van de gerechten die worden bereid met producten van de weekmarkt. Om 10.00 uur wordt de proeverij officieel geopend door wethouder Schutte. Op zaterdag 30 november koken de chefs van 13.00–15.00 uur met producten van de streekproductenmarkt.
De weekmarkt vindt iedere donderdag plaats op het Kettingplein en het naastgelegen parkeerterrein. De buitengewone kookwagen staat donderdag 28 november op het parkeerterrein bij het Kettingplein. De streekproductenmarkt staat op het Kettingplein en wordt iedere laatste zaterdag van de maand gehouden. Op de markt worden alleen producten van eigen bodem aangeboden.