Menukaart

Euro-Toques koks werken volgens een gedragscode,
de belangrijkste punten hieruit;

  • het gebruik van producten uit de regio
  • het seizoen als leidraad te nemen
  • ambachtelijke bereidingen
  • steeds vaker voor biologisch, eko of diervriendelijkheid te kiezen.

De koks van Le mirage vertegenwoordigen dit principe al sinds 1992!
Le mirage is in 2009 zelfs bekroond tot het Beste Euro-Toques restaurant.
Zie verder www.euro-toques.nl

Doordat wij alles zelf maken kunnen wij u precies vertellen in welke gerechten een of meerdere van de 14 wettelijk vastgestelde allergenen zijn verwerkt. Dus heeft u een intolerantie dan kunnen wij u altijd adviseren.

Kortom een (h)eerlijke maaltijd gewenst!

∗Cannelloni van Albercore tonijn met aardappel en scampi, bieslooksaus en aardappelkrokantjes
∗Romige pompoenkerrie soep met geroosterde pompoenpitten
∗Tarte tatin van rode biet en oude kaas met paddenstoelenrisotto en een gebraden eendenboutje
∗Goudse stroopwafelparfait met mokka mousse en notensabayon


Het Euro-Toques menu is gebaseerd op Dutch Cuisine: 80% groente en 20% vis of vlees, 80% uit de streek en 20% elders. Bij dit menu kunt u het nieuwe Euro-Toques kookboek kopen voor € 14,50 in plaats van € 19,95.
Menu keuze van de Chef waarbij u aangeeft waar wij u geen plezier mee doen
maar u laat zich verder verrassen
  • drie gangen à € 36,50 (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert of koffie)
  • vier gangen à € 41,50 (voorgerecht, soep, hoofdgerecht & dessert of koffie)
  • vijf gangen à € 49,50 (voorgerecht, soep, 2de voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie)

Wijnarrangement erbij?
U kunt bij iedere gang een bijpassend glas wijn à € 6,50 bestellen.
Dessertwijnen vanaf € 7,--.
Chauffeursarrangement? Halve glazen à € 3,25.
Uit de volgende pagina's kunt u zelf uw menu samenstellen

  • drie gangen € 36,50 (voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert of koffie)
  • vier gangen € 46,50 ( 1ste voorgerecht, 2de voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert of koffie)
  • vijf gangen € 49,50 (1ste voorgerecht, soep, 2de voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie)
    of
  • vier gangen snoeperij € 36,50 (1ste voorgerecht, soep, 2de voorgerecht en een petit dessert)

Vega
Met honing gegratineerde geitenkaas en vijgen op gemarineerde bieten met walnotenpesto 

Paling
Terrine van gerookte paling en aardappel met salade, peper mosterdsaus en gefrituurde kappertjes

Wild
Combinatie van gebraden rosbief van hert met eigengemaakte wild paté, paddenstoelenmarmelade en schorsenerenchips 

Rund
Carpaccio van het Black Angus rund met avocado crème, hazelnoten en fenegriekkaas


 

Kreeft
Romige kreeftensoep met gebakken scampi en een scheutje cognac 

Wild
Duo van romige wildsoep en wildbouillon met paddenstoelen

Coquille
In notenolie gebakken coquilles op linzen met krokante zilveruitjes 

Kwartel
Gebakken kwartel op pastinaakpuree met gedroogd rookspek en appel kaneeljus

Vega
Met noten, paddenstoelen en brie gevulde savooiekool op pompoenpuree met citruspaneer 

Tong & rog
Gebakken Noordzee tongfilet en rogvleugel met gele biet en vadouvansaus 

Wild
Combinatie van gebakken filets van hert en zwijn met hutspot en honingkruidnagelsaus 

Rund
Gegrilde steak en gebraiseerde sucade van het Black Angus rund met gekaramelliseerde
witlof en lauriersaus 

 
(Bij de hoofdgerechten serveren wij op het bord een groente- en een aardappelgarnituur. Biologische aardappelen en salade kunt u ook extra bestellen à € 1,50 per persoon).


Wijnarrangement erbij?
U kunt bij iedere gang een bijpassend glas wijn à € 6,50 bestellen.
Dessertwijnen vanaf € 7,--
Chauffeursarrangement? Halve glazen à € 3,25
Alle desserts zijn eigengemaakt van verse ingrediënten en zonder toevoegingen.
 
Tarte Tatin
Appel peren tarte tatin met vanille roomijs en kaneelsaus 

Sorbetijs
Sorbetijs van passievruchten met kletskoppen een salade van banaan, kiwi en sinaasappel 

Crème brûlée
Crème brûlée van steranijs met dropijs, een dropkrokantje en dropschuim 

Chocolade
Wit chocolade ganache met bloedsinaasappel gecombineerd met mascarpone ijs en macarons  

Kaas (plus € 2,50)
Selectie kazen van fromagerie Kef uit Amsterdam met gedroogde vijgen

Tokaj Magita, Béres,Hongarije, ‘13 € 7,25
Laat geoogste Furmint, Harslevelu en muscat druiven. 3 Maand rijping.
Mooie balans tussen zoet en zuur. Verrassend bij sorbetijs! 

Sainte-Croix-du-Mont, Entre-deux-mers, Bordeaux, Frankrijk, ‘07 € 8,--
Sauvignon, Muscadelle en Semillondruiven met botrytus; zoet en fris tegelijk.
De onbekende zus van de Sauternes! Bij fruitige dessert. 

PX, Micaela, Bodegas Baron, Xeres, Spanje € 7,--
Zeer zoete oude sherry van 1 van de oudste bodegas (1631)!
Al een dessert op zich…..Prachtig bij chocolade en stroopwafel. 

Maury, domaine Montagne, Languedoc, Frankrijk ’09 € 7,50
100% Grenache druiven, 1 jaar houtgelagerd: rijp rood fruit, kruidig.
Lichtgekoeld als begeleider van chocolade desserts maar ook kaas.

Deze koffiebonen zijn biologisch geteeld en hebben het Max Havelaar keurmerk.

* Koffie of espresso, ook cafeïnevrij, met zoetigheden € 3,50
* Cappuccino, koffie verkeerd, met zoetigheden € 3,75
* Koffie Royaal; aangeklede koffie met 1 cl huislikeur € 5,25
* Irish coffee, Spanish coffee, French coffee € 8,--
Peese Communitea, biologische, fairtrade, losse thee voor de fijnproever, 
per potje met zoetigheden € 3,50

  • Ceylon Single Estate
  • Earl Grey met citroen en lavendel
  • Groene thee met cranberry en granaatappel
  • Rooibosthee met citrus
  • Maroccan Mint
  • Oolong perzik

Digestieven

Cognac ABK6 vs/vsop/xo € 5,25 /€ 7,--/€13,50
Cognac Ice ABK6 € 7,25
Cognac Honey ABK6 € 7,50

Marc de Bourgogne, Jacoulot € 5,75
Armagnac Clés des Ducs € 5,25
Calvados Père Magloire € 5,25
Eau de Vie’s en Limoncello van Verhage € 5,75

Likeuren
Cointreau, Tia Maria, Licor 43 € 4,75
Sambucca, Dom Benedictine, Frangelico € 4,75
Baileys, Southern Comfort € 4,75
Grand Marnier, Mandarin Napoleon, Drambuie € 5,10

Portugese Likeuren (biologisch lekker)
Amarguinha (Amaretto vervanger) € 4,75
Beirao (Sinaasappel anijs) € 5,--
Brandymel (honing likeur) € 5,75



Adres

Le  mirage
Beursstraat 2
8302 CW Emmeloord
Tel 0527 - 699104
info@lemirage.nl

Openingstijden:
6 dagen per week
* diner vanaf 17.00 uur
* lunch op reservering (na overleg, oktober tot mei)
* lunch vanaf 12:00 uur (mei tot oktober)
's maandags gesloten. 

Vakantiesluiting:
31-12-17 t/m 05-01-18
zaterdag 6-1 geopend.




Bekijk ook eens